Datum:

11.05.2017. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara pregleda

Sledeći Ferrarijev hiperautomobil, koji će u vrhu game zameniti rasporodati LaFerrari, trebalo bi da se pojavi 2022. godine.

U razgovoru za Autocar, direktor Ferrarija zadužen za razvoj tehnologija italijanskog proizvođača, Michael Leiters, rekao je da u kompaniji uveliko razmišljaju o novom hiperautomobilu. 

Kako kaže Leiters, za sada je poznato da model koji će nastaviti niz F40, F50, Enzo, LaFerrari, neće koristiti motor iz Formule 1, kao što je to recimo bio slučaj sa Ferrarijem F50, ili kao što to namerava da uradi Mercedes-AMG sa svojim novim hiperautomobilom. 

„Želimo da to uradimo drugačije. Novi model neće biti automobil sa F1 motorom namenjen vožnji po javnim saobraćajnicama, kao što je to bio slučaj sa F50, jer zahteva previše modifikacija“, objašnjava Leiters. 

„Kada definišemo koje su to nove tehnologije i inivacije koje ćemo koristiti u razvoju sledećeg hipreautomobila, a za to nam je potrebno oko 6 meseci, krenućemo u dalju razradu“, kaže Ferrarijev stručnjak i procenjuje da ćemo na naslednika LaFerrarija čekati 3-5 godina. 

LaFerrari, koji je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2013, proizveden je u 500 primeraka. Verzija Aperta sa otvorenim krovom imala je premijeru na auto-salonu u Parizu, u jesen 2016, a predviđeno je da se izradi upola manje jedinica.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)