Datum:

22.02.2019. 9:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ovogodišnjem, 54. po redu međunarodnom Salonu automobila u Beogradu, pripala je velika čast da bude među 15 sajmova u svetu koji će zvanično obeležiti jubilej – Međunarodno udruženje proizvođača vozila OICA, 100 godina od osnivanja.

– To je veliko priznanje i za nas sa Beogradskog sajma, kao domaćine i suorganizatore Salona, za Srpsku asocijaciju uvoznika automobila i, naravno, za Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, koje je član OICA od samog osnivanja – kaže menadžer projekta Salona automobila u Beogradu Zoran Lupšić.

Pad interesovanja za ovu vrstu predstavljanja vozila u svetu godinama unazad je napravio “seču” organizatora, pa će tako iz kalendara OICA ispasti i čuveni sajmovi u Buenos Ajresu, Istanbulu, Bolonji…

Lupšić dodaje da sajam četvorotočkaša u Beogradu, koji je izrastao u najveću smotru vozila ove vrste u Jugoistočnoj Evropi, nije među najvećima na svetu, ali je možda i jedini na kome će izlagati svi brendovi koji su zastupljeni na tržištu. Sajmovi u Beogradu

– U Ženevi, na primer, nekoliko najpoznatijih brendova neće učestvovati ove godine. Slično je bilo lane i u Parizu – kaže Lupšić. – Veliku zahvalnost za to, ali i za ogroman broj premijera, dugujemo domaćim zastupnicima svetskih brendova.

Među mnogobrojnim premijerama, treba izdvojiti svakako i prvo prikazivanje “rendž rover evoka” u Evropi, koji će pre Beograda biti prikazan samo u Čikagu, jer “Lendž-Rover” i “Jaguar” ne žele da učestvuju na salonu u Ženevi.

Posetioci Salona u Beogradu, od 22. do 31. marta, moći će da vide najluksuznije i najskuplje svetske brendove, počevši od “Rols-rojsa” do “Maseratija”, kao i prezentacije vozila bližih džepu prosečnog srpskog kupca.

– Svi najavljuju mnogobrojne popuste, banke i lizing kuće još povoljnije uslove kupovine, pa će to, kao i izuzetan broj najavljenih premijera, garantovati posetu bar na nivou prošlogodišnje, jedne od rekordnih godina kada je više od 140.000 posetilaca kupilo ulaznice – kaže Lupšić.

Organizator, Beogradski sajam, kako kažu, na slatkim je mukama jer svi traže “nekoliko kvadratnih metara više” za izložbeni prostor.

Jači i od sankcija

– Koliko smo cenjeni u OICA, jasno pokazuje i primer iz vremena sankcija, kada nam je ceo svet uveo embargo i na vozila i na gorivo – kaže Lupšić. – I tada smo, bez obzira na sve, pod okriljem OICA, jednom od retkih međunarodnih organizacija koja se nije obazirala na sankcije, uspevali da pravimo najuspešniji sajam automobila u regionu.

Foto: P. Milošević, Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)