Datum:

09.11.2012. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3872 pregleda

Od nedavno je poznato da Tesla planira na napravi novi Roadster koji će na tržište stići najverovatnije 2017. godine. Još uvek nema dovoljno informacija o novom modelu, a ono što je za sada poznato jeste da će se zvati “Model R”. 

Svaki proizvođač automobila oslanja se na linearnost i uniformnost u strategiji davanja imena svojim novim modelima, tako da je informacija o nazivu novog modela iz Tesle na granici sa pretpostavkom.

Novi automobil bi trebalo da bude brži u odnosu na staru Lotus Elise ponudu, a praviće se isključivo pod okriljem ove kompanije, bez pozajmljivanja platforme od drugih proizvođača. Ljubitelji Teslinih električnih sedana tvrde da je ovo dobra odluka, obzirom da su pomenuti modeli čuveni po svom dobrom upravljanju i performansama.

Ono što se takođe za sada zna o ovom modelu jeste da će deliti platformu sa Modelom S (i njegovim mogućim novim varijantama), mada je tačnost ove informacije takođe pod znakom pitanja. Platforma je dovoljno modularna kako bi postala kraća i lakša. Ipak, nagađa se da bi mogla biti korišćena ista platforma koja je u osnovi Teslinog rivala BMW-ovoj Seriji 1, odnosno trećeg modela u liniji, nakon Modela S i X, tako da će Model R najverovatnije biti četvrti u svojoj liniji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)