Datum:

17.05.2016. 13:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Širo Nakamura, vođa Nissanovog kreativnog tima, otkrio je da bi novi GT-R mogao dobiti hibridizovani pogon.

Unapređenje novog GT-R modela za 2017. godinu najavljeno je pre nekoliko meseci, na Salonu automobila u Njujorku, a na njemu se već uveliko radi. Novo vozilo će biti u potpunosti redizajnirano, kako bi se poboljšali njegova aerodinamika i izgled. Nakamura kaže da su visina i širina ovog modela izmenjene, kako bi imao bolje proporcije i kako bi se prilagodio poboljšanjima u performansama koje će dobiti.

Što se tiče dizajna, Nakamura kaže da je aktuelni GT-R, koji je na tržištu od kraja 2007. godine, dostojanstveno doživeo starost, zahvaljujući jedinstvenom dizajnu koji nije bio inspirisan drugm modelima. On kaže da je dizajnerski tim odlučio da ga kreira u skladu sa nekim trendom, on bi sada delovao zastarelo, pa će tako i novi GT-R imati kompletno unikatan izgled.

Jedan od osnovnih ciljeva kod razvoja nove verzije jeste unapređenje štedljivosti njegovog 3.8-litarskig V6 motora, zbog čega, navodi Nakamura, neće biti iznenađujuće ukoliko motoer bude “elektrifikovan”, kako bi Godzilla postala “zelenija”. Ipak, hibridizacija benzinskog motora nije predviđena samo radi smanjenja potrošnje i emisije CO2, već i zbog poboljšanja performansi. Ostaje da se vidi kako će mu se višak opreme koju zahtevaju hibridna vozila uklopiti u mere smanjenja težine, posebno kada se u obzir uzme da aktuelni GT-R, sa svojim 1.778 kg, baš i ne važi za lagano vozilo.

Nakamura nije rekao kada će naredna generacija GT-R modela biti predstavljena, ali je rekao da to sasvim sigurno neće biti pre kraja naredne godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)