Datum:

29.11.2016. 13:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Još otkad su Nemci predstavili novu E-Klasu ranije ove godine, ljubitelji ovog brenda pitaju se kada će CLS dobiti dostojnog naslednika.

Odgovor stiže od AutoNews-a, koji prenosi da će ovo vozilo na tržište stići 2018. godine. Što se tiče njegovog izgleda, u tom segmentu neće biti nikakvih većih iznenađenja, a veruje se da će biti inspirisan najnovijim proizvodima iz Mercedes-Benzove linije, uz zadržavanje svoje karakteristične linije krova.

Postoje indicije o tome da će, kad stigne nova generacija, Shooting Brake (karavan) verzija prestati da bude deo linije. Priča se i o mogućnosti da će doći do izmene imena ovog modela, a u tom kontekstu spominje se CLE oznaka. Međutim, ništa od ovih informacija nije potvrđeno.

S obzirom na to da aktuelni CLS deli svoju arhitekturu sa prethodnom E-Klasom, moglo bi se pretpostaviti da će isto važiti i za nove generacije. To znači da bi MRA arhitekturu mogao usvojiti i najavljeni kupe sa četvoro vrata, kao i ostale tehnologije preuzete od ove verzije, koje uključuju poluautomatizovan sistem vožnje.

Priča se i o tome da će se novi šestocilindarski motor naći u unapređenoj S-Klasi sledeće godine, te da će poslužiti kao zamena za aktuelni V6, ali ni o tome za sada nema nikakvih informacija. Ono što je sigurno je to da će model naredne generacije biti rival vozilima kao što su BMW Serije 6 i Audija A7.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)