Datum:

02.08.2016. 19:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Od aprila je, zahvaljujući špijunskim fotografijama, poznato da se C-Klasa (W205) sprema za unapređenje, a sada se može čuti da Mercedes već planira narednu generaciju koja bi trebalo da stigne 2020. godine.

Detalja o njoj još uvek nema, a CEO Mercedesa za Sjedinjene Američke Države Džejson Hof nagovestio je da će se pri izradi nove generacije C-Klase u većoj meri nego do sada koristiti aluminijum.

Model naredne generacije će profitirati i zahvaljujući korišćenju napredne tehnologije i kompozitnih materijala pri njegovoj izradi, uključujući čelikom ojačan aluminijum. Hof je rekao da će ovakvu tehnologiju omogućiti njihovi dobavljači iz Vensa u Alabami.

Korišćenje aluminijuma i drugih laganih materijala mogućiće C-Klasi da ima još manju težinu, uz istovremeno poboljšanu čvrstinu. Osim toga, smanjenje težine doprineće manjoj potrošnji i emisiji ugljen-dioksida.

Još uvek je rano predviđati koliko će C-Klasa biti lakša u odnosu na aktuelni model. Trenutno je najlakša verzija osnovni C160 model koji ima 1.395 kilograma bez ikakve dodatne opreme.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)