Datum:

11.09.2015. 10:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2872 pregleda

Povodom uspeha srpskih osnovaca na 30. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, danas u Palati Srbije, njih su primili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik AMSS Mirko Butulija.

Reprezentacija učenika naših osnovnih škola zauzela je 4. mesto na 30. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom od 3. do 6.septembra u Beču u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Austrijske automobilske federacije (OAMTC).

Kao pobednici našeg nacionalnog takmičenja ″Šta znaš o saobraćaju″, koje u Srbiji AMSS tradicionalno organizuje već 46 godina pokazali su vrhunsko znanje i veštinu, premda nisu ponovili uspehe svojih prethodnika iz 2014. i 2015. godine.
“Ponosni smo na naše reprezentativce, ovu decu koja nas svojim uspehom motivišu i pokazuju da smo u pravu kada resurse AMSS sistema ulažemo i u edukaciju dece.

Izuzetno je važno da se svake sezone sve više škola i dece uključuje u ovo takmičenje”- rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija i najavio da će saobraćajna edukacija dece i ″Šta znaš o saobraćaju″ biti i dalje važan deo strategije AMSS.

Ministri su pohvalili uspeh ekipe Srbije, kako ove godine u Beču, tako i proteklih godina, kada su naši predstavnici dvaput uzastopno osvajali evropske šampionske titule.

Oni su ovom prilikom osnovce i njihove nastavnike posebno pohvalili za uspeh, požrtvovan i uspešan pedagoški rad i izrazili nadu da će se sa uspesima I dobrim rezultatima nastaviti.

U ovom specifičnom nadmetanju u znanju i veštinama čiji je cilj da se edukuju i zaštite najmlađi učesnici u saobraćaju, Srbiju su predstavljali: Vuk Golubović, (OŠ ′′Dositej Obradović′′, Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ ′′Sveti Sava″, Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ ″Dragojlo Dudić″, Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ ″Petefi Brigada″, Kula).

Njih su i u Beču pratili članovi stručnog tima AMSS, ali i njihovi nastavnici Dejan Miladinović, Miodrag Tasić, Biljana Vučković i Lidija Bačić.

Prvi u Austriji bili su učenici iz Rusije, a našim osnovcima je sa osvojenih 620, za samo poen izmakla medalja. Bronza je sa osvojenih 621 poen pripala Letoniji, dok su ekipe iz Rusije osvojile srebro sa 628, i zlato sa 631 poenom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)