Datum:

27.11.2011. 23:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5028 pregleda

Za nemačku automobilsku industriju 2011. biće najuspešnija godina u istoriji. Kako je za dnevnik “Bild” rekao šef Udruženja automobilske industrije Matijas Visman, u ovoj godini će ukupan broj proizvedenih automobila iznositi 5,9 miliona, od kojih je 4,5 miliona izvezeno.

U Nemačkoj će ove godine biti kupljeno preko 3,1 miliona novih vozila, nemačke i inostrane proizvodnje. Broj automobila koje nemačke firme proizvode izvan Nemačke skoro je dvostruko veći od broja vozila koje izlaze iz fabrika u zemlji.

Istovremeno će, kako je najavio Visman, u ovoj godini vidno biti premašen obim prošlogodišnjeg prometa automobilske industrije od 317 milijardi evra.

Automobilska industrija je već decenijama jedan od najjačih oslonaca nemačke privrede, a svako sedmo radno mesto u Nemačkoj posredno ili neposredno zavisi od proizvodnje automobila.

Oko 390.000 ljudi radi direktno u proizvodnji vozila, a još 360.000 zaposleno je u firmama koje proizvode delove i opremu za auto-industriju.

Ali, već sada Udruženje automobilske industrije ocenjuje da naredna godina neće moći da bude uspešna kao 2011, jer je samo u zemljama EU, Norveškoj, Švajcarskoj i na Islandu u oktobru broj prvi put registrovanih vozila opao za 1,4 odsto.

Takođe se očekuje da će prodaja automobila, posebno u zemljama zahvaćenim dužničkom krizom, i dalje da opada. 

Izvor: Beta, Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)