Datum:

23.03.2013. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5106 pregleda

Najskuplja saobraćajka u istoriji ovih dana polako dobija svoj epilog. Japanska policija je izdala saopštenje u kome navodi da namerava da podigne optužnicu protiv deset vozača zbog izazivanje saobraćajne nesreće, sa prouzrokovanom štetom od 3,08 miliona evra! Ukoliko mislite da je ovo previše, možda će vam stvari biti jasnije, ukoliko znate da je u udesu 2011. godine na jednom autoputu u Japanu učestvovalo osam “Ferarija” i po jedan “Lamborgini” i “Mercedes”.

Naime, lančani sudar sportskih automobila dogodio se u decembru 2011. godine, kada se kolona preskupih vozila uputila na skup supersportskih automobila.

U jednom trenutku vozač “Ferarija” na čelu kolone izgubio je kontrolu nad vozilom, a kako ostali vozači u koloni nisu imali dovoljno vremena za kočenje sudar ne je bio neizbežan.

2

Tom prilikom oštećena su i tri automobila koja su se zadesila na ovom autoputu u zapadnom delu zemlje.

3

Zanimljivo je da je među deset optuženih vozača i jedan šezdesetjednogodišnjak, a na teret im se stavlja ozbiljno prekoračenje brzine i ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju. Fotografije sa lica mesta obišle su svet i ovu saobraćajku stavile na prvo mestu kada je pričinjena šteta u pitanju.

Tom prilikom povređeno je šest osoba, ali na sreću niko nije stradao.

4

Ujedno, interesantno je to i da su vozači izjavili da nisu zaista znali koliko je moćno ubrzanje ovih automobila, jer nisu bili upoznati sa njihovim performansama.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)