Datum:

04.12.2012. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5360 pregleda

Kao i u prethodne dve generacije, FIAT je u okviru porodice nove Pande ponudio terensku verziju sa pogonom na sva četiri točka. Izgleda da nekima nije bio dovoljan samo pogon 4×4, pa su odlučili da malo dorade ovo vozilo.

Ova “monster” Panda snimljena je nedavno u italijanskim planinama. Iako izgleda groteskno, jedno je sigurno – tokom zime neće joj trebati lanci za sneg.

S obzirom da je nova generacija Pande 4×4 imala premijeru na auto-salonu u Parizu, krajem septembra 2012, interesantno je to da se ova mutant varijanta pojavljuje samo dva meseca kasnije. 

Ljudi koji se u svetu bave ovakvim prerađivanjem automobila obično koriste starije modele, što navodi na zaključak da je modifikaciju možda izvršio upravo FIAT, u svrhu promovisanja nove Pande 4×4. 

Inače regularna Panda sa pogonom na sva četiri točka dostupna je u dve verzije, sa 0.9 litarskim benzinskim TwinAir Turbo motorom sa 85 KS i sa 1.3 MultiJet II dizel agregatom koji razvija 75 KS. Oba motora opremljena su Start&Stop sistemom koji omogućava nižu potrošnju goriva u gradskim uslovima vožnje. 

Motori su povezani sa šestostepenim ručnim menjačem, pri čemu je prva brzina podešena tako da olakša start i kretanje pri vožnji na strmom terenu. Terenska Panda ima stalni pogon 4×4 i sistem sa dva diferencijala i elektronski kontrolisanim kvačilom, a standardni su i elektronska kontrola stabilnosti (ESC) i funkcija elektronske blokade diferencijala (ELD). 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)