Datum:

14.11.2015. 17:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3547 pregleda

Nije novost da i proizvođači najluksuznijih i najskupljih automobila ponekad naprave grešku. Tako je Rolls Royce saopštio da je otkrio mogući problem na svom modelu Ghost, a kuriozitet je da će zbog toga na vanredni servis povući samo jedan primerak ovog vozila.

Navikli smo da čitamo o masovnim, višemilionskim opozivima automobila pojedinih proizvođača zbog fabričkih grešaka i serijskih kvarova.

Međutim, ovog puta svedoci smo sasvim drugačijeg rekorda – Rolls Royce je objavio da će sa tržišta SAD povući jedan jedini Ghost, zbog problema sa prednjim bočnim vazdušnim jastucima.

S obzirom da ova kompanija izrađuje relativno mali broj automobila (4.063 jedinice u 2014.), lako je utvrđeno da je u pitanju vozilo proizvedeno 23. januara 2014. godine.

Rolls Royce je saopštio da postoji mogućnost da prednji vazdušni jastuci na ovom primerku “ne pružaju očekivani nivo zaštite putnika u slučaju bočnog sudara” i da zbog toga postoji rizik od povrede vozača i suvozača.

Kako bi otklonio potencijalni problem, Rolls Royce će pozvati vlasnika spornog vozila i besplatno zameniti oba bočna vazdušna jastuka, a bilo bi interesantno videti koji zamenski automobil će klijent dobiti dok je njegov Ghost na servisiranju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)