Datum:

10.06.2011. 13:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7376 pregleda

Chevrolet Cobalt, Chevrolet Aveo, Nissan 350Z i Nissan Titan. Ukoliko ste vlasnik jednog od nabrojanih automobila, imamo ne baš dobre vesti za vas. Novo istraživanje koje je sproveo američki Institut za bezbednost na putevima pokazuje da vlasnici ovih automobila imaju veću verovatnoću smrti kao posledice saobraćajne nesreće nego oni koji poseduju neka druga vozila.

Razlog je, naime, jednostavan: ova vozila nisu opremljena kontrolom vuče. ”Automotive News” prenosi da je pomenuta studija pronašla da od 26 najniže ocenjenih vozila u istraživanju nijedno nije imalo tu tehnologiju.

U prošlosti su vozači SUV-ova smatrani najugroženijim i to zbog opasnosti od prevrtanja, ali sada su sigurnosni sistemi promenili taj trend. Ova studija navodi da su vozači SUV-ova među onima koji bi najverovatnije preživeli težak udes.

Naredno logično pitanje je: koji automobili su onda na samom vrhu liste? Odgovor: Audi A6, Mercedes-Benz E-Klase, Toyota Sienna, Ford Edge, Nissan Armada , Range Rover Sport i Land Rover LR3. Imajte to na umu pri kupovini automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)