Datum:

04.08.2014. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2616 pregleda

Mercedes planira da 2015. godine predstavi novi S600 Pullman koji će biti zasnovan na aktuelnoj S klasi, sa namerom da tržištu ponudi najluksuzniju serijsku limuzinu na svetu.

Nemački proizvođač je poslednjih godina proširio svoju ponudu kompaktnim modelima sa prednjim pogonom, kao što su nova A klasa, CLA i GLA.

Na taj način uspeo je da se približi mlađoj populaciji koja mu ranije nije bila toliko naklonjena.

Međutim, Mercedes nije zapostavio ni drugi kraj spektra na kome se nalazi luksuzna limuzina S klase.

Nova generacija ovog modela doživela je odličan prijem na tržištu. Prema prognozama koje je izneo IHS Automotive, prodaja S klase u 2014. porašće za 63 procenta u odnosu na prethodnu godinu, i trebalo bi da iznosi blizu 100 hiljada jedinica.

1

Uspeh S klase omogućiće Mercedesu da na bazi standardne verzije ponudi niz super-luksuznih varijanti, poput modela sa produženim međuosovinskim rastojanjem i dodatkom Maybach u imenu, a u vrhu ponude naći će se S600 Pullman.

Ovaj model čuven je po tome što su ranije verzije koristili brojni državnici, diktatori, ali i bogate, poznate ličnosti iz drugih sfera javnog života.

Prema saznanjima Blumberga, Mercedes S600 Pullman biće dugačak oko 6,4 m, a blindirana verzija koštaće oko 730.000 evra, što će ovaj model činiti najskupljom serijski proizvedenom limuzinom na svetu.

2

Neblindirani automobil biće cenovno znatno jeftinije, ali i dalje veoma luskuzno vozilo.

Mercedes se nada da će novi Pullman povratiti slavu koji je taj model imao šezdesetih godina 20. veka i da će se na tržištu suprotstaviti super-luksuznim limuzinama, kao što je Rolls-Royce Phantom sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Osim luksuzom, novi S600 Pullman dominiraće i u tehnološkom smislu s obzirom da će biti opremljen najsavremeniji elektronskim bezbednosnim i sistemima asistencije koji su već dostupni u standardnoj S klasi.

3

Očekuje se da će Mercedes novi S600 Pullman predstaviti 2015. godine, a kako bi ovaj automobil trebalo da izgleda možete videti na patentnim crtežima koji su dospeli na internet.

4

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)