Datum:

13.08.2011. 23:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4903 pregleda

Najbolji kvalitet usluga u Srbiji imaju auto-saloni, a slede radnici u turizmu i ugostiteljstvu, pokazuje istraživanje agencije za tajnu kupovinu „Masmi“. Regionalno gledano, Srbija je po kvalitetu usluga u zlatnoj sredini. Ispred nas su Slovenija, Makedonija i Hrvatska, a iza Crna Gora i BiH.

U istraživanju koje su sprovele agencija „Masmi“ i agencije za tajnu kupovinu iz regiona ocenjivano je pozdravljanje kupaca, utvrđivanje njihovih potreba i želja, predstavljanje i ponuda dodatnog proizvoda, kao i zahvaljivanje na poseti.

– U Srbiji zaposleni u većini slučajeva pozdravljaju kupce, poznaju proizvod koji prodaju i razumeju želje i potrebe svojih kupaca. Međutim, zahvaljivanje na poseti izostaje kod skoro polovine, a manje od pola zaposlenih ponudi kupcu dodatni proizvod ili uslugu – kažu u agenciji „Masmi”.

Gledano po delatnostima u Srbiji su najbolje ocenjeni zaposleni u auto-salonima, koji u 90 odsto slučajeva ispunjavaju sve kriterijume kvalitetne usluge. Najlošiju ocenu dobili su zaposleni u supermarketima, koji samo u 40 odsto slučajeva poštuju sve elemente kvalitetne usluge.
Prema dobijenim podacima, zaposleni u Makedoniji najbolje razumeju svoje kupce i najbolje poznaju proizvod koji prodaju. U Sloveniji je najveći procenat zaposlenih koji svojim kupcima ponude dodatni proizvod ili uslugu.
Kupce su najmanje pozdravljali zaposleni u Crnoj Gori, najmanje su im zahvaljivali u Bugarskoj, dok su zaposleni u BiH najslabije ispitali potrebe kupaca.

Kvalitet usluge
Auto-saloni 91%
Turizam i ugostiteljstvo 75%
Banke 68%
Maloprodaja 68%
Telekomunikacije 66%
Benzinske pumpe 62%
Supermarketi 40%

Usluga u regionu
Slovenija 77,02%
Makedonija 71,27%
Hrvatska 71,08%
Srbija 69,10%
Crna Gora 63,33%
BiH 58,76%
* Procenti označavaju kvalitet usluge

Izvor: 24 sata

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)