Datum:

31.03.2020. 9:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dvanaest timova profesionalnih vozača na početku 2021. takmičiće se u ekstremnim uslovima na 5 neverovatnih lokacija, dok će četiri najbolje ekipe napredovati do nokaut-faze i boriti se za vrhunske nagrade.

Stiže vreme za potpuno novu vrstu trka! Atraktivnost, brzina, izazov, adrenalin, električna energija, nulta emisija izduvnih gasova, očuvanje životne sredine i briga o ekologiji, sve ono što čini Formulu E, biće pojačano za mnogo stepeni (volti), sve za potpuno zadovoljstvo publike širom sveta! Reč je o Extreme E takmičenju koje kreće početkom 2021, a koje donosi jedinstveni doživljaj za sportska vozila visokih performansi stvorenih za najteže uslove na putevima.

Extreme E je prvenstvo u kojima se električna SUV vozila takmiče na nekim od najudaljenijih delova sveta u direktnoj borbi sa najekstremnijom prirodom. Sezona startuje sa bajkovitog Lac Rose roze jezera usred Senegala (23-24. januar), potom se seli na jedno od čudesa sveta, kameni grad i oaza Al-Ula u Saudijskoj Arabiji (5-6. mart), pa u neverovatni Kali Gandaki kanjon na Nepalu (14-15. maj), sledi Kangerlussuak (“veliki fjord”) na Grendlandu (28-29. avgust), i grad Santarem u tropskoj šumi Brazila, na ušću Amazona i Tapahosa (30-31. oktobar).

Staze su dužine između 6-10 km, a vozači moraju da se kreću kroz niz virtuelnih kapija. Svaka staza će se sastojati od pet do šest kapija, sa kombinacijom off-road staza, kao što je Amazon, i otvorenog terena poput Arktika. Format je zamišljen tako da se dve grupe od po šest timova trkaju jedna protiv druge na kružnom takmičenju. Za četiri najbolje ekipe ovo će biti tek zagrevanje za nokaut fazu, gde se vozači „jedan na jedan“ bore za željeno mesto u finalu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)