Datum:

23.03.2013. 21:58

Autor:

Miloš Maksimović

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3346 pregleda

Dušan Borković, aktuelni šampion Evrope na brdskim stazama i članovi NIS Petrol Racing Team-a doputovali su u Moncu gde će se tokom vikenda takmičiti na prvoj trci u sezoni u Evropskom kupu turing automobila.

Dolazak u Moncu: Kamionom sa specijalnom prikolicom u moncu je dopremljen automobil Seat Leon TFSI sa kojim će se Borković takmičiti u najjačoj klasi (s2000) elitnog evropskog takmičenja . U velikoj prikolici bilo je mesta i za nekoliko kompleta guma, rezervni motor, kao i neophodne rezervne delove.

Sklapanje automobila: U četvrtak su sklapane glavne komponente automobila. Inžinjeri i mehaničari su tek jutros oko 2:00 h uspeli da Seata stave u funkciju. U Borkovićevom timu su i trojica Španaca (Sunred/Campos racing tim). Reč je o vrhunskim stručnjacima specijalizovanim upravo za Seat Leon TFSI. Prvi utisak koji se nameće je da, iako Borković ima multinacionalni tim, srpskog šampiona prati jedinstvena atmofera koja nagoveštava: USPEH!!!

Odličan rezultat na prvoj vožnji: Danas oko podneva Borković je po prvi put testirao Seat-a na jednoj od najpoznatijih staza na svetu. Na nezvaničnom testu Duca je vozio odlično i zabeležio 5 najbolje vreme što je sjajna vest s obzirom da automobil još uvek nije adekvatno naštelovan.

Utisak inženjera: Prvi rezultat dušana Borkovića na nezvaničnom treningu oduševio je i španskog inženjera Serhija Aransisa iz Sunred/Campos racing tima – „Borković se na prvom treningu sjajno predstavio. Mogu reći da nisam očekivao da će se ovako dobro voziti na prvom izlasku na stazu. Dobar vozač bi u ovakvim uslovima mogao da bude zadovoljan sa 18 vremenom, a Borković je imao, mislim 4. vreme. Sjajno. Ukoliko budemo automobil dobro pripremili mislim da imamo velike šanse da postignemo veliki uspeh“.

Konkurencija: Borkovića u subotu (dva tereninga) i nedelju (dve trke) očekuje bez sumnje izuzetno težak posao s obzirom na konkurenciju. U klasi S2000 takmičiće se 22 vozača od kojih su mnogi sa ogromnim iskustvom u ETCC, sa boljim automobilima i sa neuporedivo više odvozanih trening kilometara, u odnosu na Borkovića.

Satnica: Borković će u subotu dva puta sa za Seat Leonom TFSI  izlaziti na stazu (11:00 slobodan trening i 16:00 kvalifikacija). U nedelju su na programu dve trke (12:45 i 13:45)

Prenos na RTS-u: Ljubitelji automobilizma u Srbiji će dešavanja u Monci moći da prate na programu RTS-a. U nedelju od 13:15 biće emitovan snimak prve trke, a u 13:45 će se ući u direktan prenos druge trke. Trke će komentarisati Predrag Milinković.

Izvor: NIS Petrol Racing Team

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)