Datum:

28.03.2011. 16:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4886 pregleda

Već smo upoznati sa planom Porsche-a da napravi ograničeno izdanje modela 911 GT3 RS 4.0, što je ovaj proizvođač i najavio pre par nedelja. Ono što je novina u celoj toj priči jesu detalji koji su objavljeni o ovom sportskom automobili iz Zuffenhausen-a. Insajderi definitivno potvrđuju postojanje Porsche-a 911 GT3 RS 4.0 Limited Edition-a. Jedan od njih je čak uočio belu verziju ovog vozila u blizini nemačke fabrike. Tom prilikom je izjavio: ”Zamislite RSR sa zadnjim krilom GT 3 RS MK2 modela i to vam je 4.0 RS!”

Dodatne informacije potvrđuju da su prednji i zadnji blatobrani širi i imaju zakivke u RSR stilu. Automobil će biti opremljen i odstojnicima iza felni, kako bi se uklopili u širu karoseriju. Prednji i zadnji deo su obojeni, a napravljeni su od karbonskih vlakana. Keramičke kočnice su deo standardne opreme, a tu je i ručni šestostepeni menjač kao opcija.

Uprkos nekolicini delova od karbonskih vlakana, totalna težina ovog automobila biće identična težini koju ima GT3 RS Mk2, i to zbog 4.0-litarskog motora koji je nešto teži od 3.8-litarskog. Broj obrtaja ograničen je na 8500 o/min, ali ta informacija još uvek nije potvrđena.

Porsche neće objaviti zvanične informacije o ovom automobilu 7. aprila, jer ne objavljuju nove modele četvrtkom (?). Zvanično prikazivanje verovatno će se odigrati na nekom događaju, ali 7. aprila nema nikakvih događaja, za sada. Insajder tvrdi da će premijera biti u maju, ali ne precizira kog datuma. Porsche ima utisak da je u poslednjih nekoliko meseci prikazao previše automobila, pa sad ima nameru da čeka da se prašina malo slegne. Ovo će biti poslednji objavljeni 997, a onda nastupa era otkrovenja 998.

GT3 RS Limited Edition ima nove grafike, novu kolor šemu, novorazvijenu aerodinamičnu opremu, unutrašnjost u dve boje, poboljšanja suspenzije i početnu cenu od oko 131.500 evra. Oprema koja uključuje karobonska vlakna podiže cenu na oko 142.200 evra.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)