Datum:

23.07.2011. 23:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 11259 pregleda

Smart Roadster postaje lud i brz, iako je još uvek Smart. Novi roadster ima osvežen i moderan dizajn koji će se lako uklopiti u urbane predele. Smart Roadster se sprema da dospe na tržište iduće godine, praćen novim 4×4.  Proizvođač planira da novim modelom zagorča život MINI Conntrymanu, a izgleda da ovih dana mnogi to žele.

Novi Smart roadster inspirisan je konceptom koji je u martu prikazan na Salonu automobila u Ženevi i ostaje veran originalnom modelu iz 2003. godine, a ima šanse i da bude zasnovan na platformi Mercedesove nove B-klase.

Iako još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta će se nalaziti ispod njegove haube, utešno je znati da je originalni roadster pokretali motori u varijanti od 45/60 kW sa trocilindarskim turbopunjenim 698 cc Suprex motorom iz Mercedes-Benza, pa se usuđujemo zaključiti da će novi roadster biti još snažniji.

Ovo nije prvi put da je najavljen veliki povratak redizajniranog Smart Roadstera. Naime, 2006. godine grupa pod nazivom ”Projekat Kimber” planirala je da prodaje revidirane verzije pod ”AC Ace” bedžom. Iako je proizvodnja bila zakazana za 2007. godinu, projekat je ubrzo u potpunosti obustavljen.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)