Datum:

29.07.2014. 22:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4171 pregleda

U okviru nacionalne kampanje „SMART KID“ posvećene podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, na posebnoj svečanosti održanoj u krugu fabrike „Fijat automobili Srbija“ (FAS) u Kragujevcu uručeno je deset posebno dizajniranih zaštitnih kaciga autorima najboljih radova na likovnom konkursu za predškolce „Moj putić za vrtić“.

Deset najboljih radova preslikano je na zaštitne kacige za vožnju bicikala, skejtborda ili rolera i uručeno je njihovim malim autorima iz kragujevačkih predškolskih ustanova, u cilju promovisanja bezbednosti u saobraćaju i značaja nošenja kacige. Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja.

– Izuzetno nam je drago što se na naš konkurs odazvalo toliko dece i što smo najkreativnije među njima obradovali zaštitnim kacigama koje su sami dizajnirali. Na ovaj način pokazali smo najmlađima kako mogu da doprinesu poboljšanju sopstvene bezbednosti u saobraćaju, što je i osnovna ideja kampanje „SMART KID“ – rekao je Frančesko Čanča, direktor FAS-a. – Cilj nam je da edukujemo decu i podignemo svest o značaju poštovanja saobraćajnih pravila, kao i da utičemo na decu, ali i na roditelje, da promene navike i ponašanje u saobraćaju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)