Datum:

15.06.2017. 16:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Fanovi nekadašnjeg serijala Top Gir (Top Gear), u kome su kao voditelji učestvovali Klarkson, Hamond i Mej, imaju priliku da po povoljnoj ceni nabave jedan od legendarnih rekvizita na 4 točka iz ove emisije.

Na sajtu eBay na prodaju je oglašena Kia Cee’d koju su u serijalu vozile brojne poznate ličnosti prilikom gostovanja u rubrici “Star in a Reasonably Priced Car”.

U ovoj rubrici gosti se takmiče ko će brže da obiđe krug na test stazi Top Gira za upravljačem prosečnog modela automobila koji u Britaniji može da se nabavi po pristupačnoj ceni.

Kia Cee’d iz 2010, koja je ponuđena na prodaju, korišćena je u čak pet sezona serijala, a za njenim upravljačem izmenjalo se više od 20 poznatih ličnosti.

Automobil je prešao svega oko 11.500 km, mada je gotovo kompletna kilometraža ostvarena na stazi tokom treninga gostiju, priprema za snimanje i samog snimanja emisije.

Najčuveniji Cee’d na svetu pogonjen je 1.6 litarskim benzincem sa 120 ks koji je povezan sa automatskim menjačem. Automobil ima specijalna trkačka sedišta i zaštitni rol-bar kavez u kabini.

Kao što smo već napomenuli, cena vozila je pristupačna – trenutna najveća ponuda na eBay-u 3.354 funti (oko 3.800 evra), a aukcija traje do 18. juna, kada će neki od fanova Top Gira imati priliku da dođe u posed vrednog artefakta iz svoje omiljene emisije o automobilima.

Kia Cee’d jedan je od samo 4 modela koja su korišćena u rubrici “Star in a Reasonably Priced Car”. Pre njega su to bili Suzuki Liana i Chevrolet Lacetti, a nasledila ga je Vauxhall Astra.

Najbrži krug zabeležio je Matt LeBlanc (tada gost, a sada jedan od voditelja novog Top Gira), a za njim slede glumci Rowan Atkinson i Michael Fassbender.

Foto: eBay, Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)