Datum:

23.11.2016. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je odlučio da se u bližoj budućnosti značajno posveti električnim vozilima, te veruju da će biti potrebno i da naprave sopstvenu fabriku baterija.

Šef Volkswagen grupe, Matijas Miler, izjavio je da ukoliko ova grupa želi da ispuni svoje planove da četvrtinu njihovih automobila čine električna vozila, biće im potrebno oko tri miliona baterija na godišnjem nivou. Što postavlja pitanje otvaranja proizvodnje istih.

Konkretno govoreći, za nadolazeći model Audi E-Tron, nemački gigant sarađuje sa kompanijama LG i Samsung. Šef VW grupe je naglasio da postoji mogućnost saradnje sa Uberom na ovom polju, obzirom da se obe kompanije kreću u istom pravcu.

E-Golf koji će se pojaviti u prodaji 2017. godine, imaće na raspolaganju 200 kilometara po punjenju, dok VW konceptualna vozila I.D. i Budd-E mogu da pređu po punjenju 401 tj. 600 kilometara, što je ogromna razlika u odnosu na trenutni E-Golf. Obzirom da su serijske verzije ova dva koncepta najavljene već za 2020. godinu, jasno je da Volkswagenu „škripi“ pod nogama da stvori bateriju koja će obezbediti duže putovanje, ali i da sa nekim podeli visoke troškove istraživanja.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)