Datum:

23.07.2014. 10:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3017 pregleda

Deonica od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 juče je bila “meta” Zorane Mihajlović, ministra saobraćaja. Nenajavljenom posetom još jednom je iznenadila izvođače, “Puteve Užice” i “Planum”, i ponovo zatekla poluprazno gradilište. Umesto predviđenih 210 radnika, na trasi je bilo svega njih 50. Ako se ovakva slika još jednom ponovi, ministarka saobraćaja je zapretila raskidom ugovora.

Država je produžila rok izvođačima i oni do 30. novembra moraju da završe tu deonicu od 12,5 kilometara, koja se gradi još od 2010. godine.

Aneksom ugovora utvrđeno je da izvođač mora da dostavi preciznu dinamiku – šta će raditi i sa koliko radnika.

– Kada komisije izlaze, obično sve vrvi od radnika i moguće je da su postojale dojave da će biti kontrole – navodi ministarka saobraćaja. – S druge strane, kada izađu timovi mlađih inženjera, ili, evo, ja, onda se ispostavi da na celoj trasi umesto 210 radnika imamo 51 ili 52. Sa tim brojem ljudi izvođači verovatno neće stići da završe posao do 30. novembra. Država neće tolerisati takve stvari i još jedna ovakva kontrola i može se desiti da izvođač izgubi posao. Nije to želja države, a verujem ni radnika. Ali, mi moramo da uvedemo red.

Mihajlovićeva je i početkom maja nenajavljeno obišla tu deonicu i tada je takođe zatekla prazno gradilište. Inače, Ministarstvo je počelo da pravi crne i bele liste izvođača, koji se angažuju na važnim projektima. Na osnovu tih lista, sve firme koje ne budu poštovale rokove gubiće posao i država ih ubuduće neće angažovati na svojim projektima.

Bugari umesto “Alpine”

Bugarska kompanija “Trejs” danas, tačno u osam časova, počinje radove na deonici Pirot – Dimitrovgrad na istoku Koridora 10, saznaju “Novosti”. Time se nastavlja posao tamo gde je prošle godine austrijska “Alpina” stala zbog bankrota.

Radovi, kako saznajemo, startuju na sektoru 6 na delu Pirot – Sukovo. Prvo će se obaviti kontrola kvaliteta ugrađenih slojeva kamena, koje je odradila “Alpina”. Takođe, na sektoru 7, Sukovo – Dimitrovgrad predviđeno je uklanjanje prethodno nasutog materijala i njegovo deponovanje pored trase.

Ugovoreni rok završetka radova je 29. jul 2015. godine.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)