Datum:

20.09.2013. 16:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4159 pregleda

Na putevima u Republici Srbiji u poslednje vreme povećan je broj saobraćajnih nezgoda, kao i težina posledica nastalih u njima, zbog čega će saobraćajna policija konstantno, a naročito u dane vikenda, pojačati kontrolu, saopštavaju iz MUP-a Srbije.

Nakon najave ministra saobraćaja, Aleksandra Antića, da će se u saradnji sa Upravom saobraćajne policije organizovati rigorozne kontrole učesnika u saobraćaju, oglasio se i MUP Srbije.

U policiji napominju da se kao najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda izdvajaju nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje i neustupanje prvenstva prolaza. Među ostalim uzrocima su prolazak vozilom na crveno, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sve češća pojava nepropuštanja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima i semaforizovanim raskrsnicama, odnosno nedisciplina samih pešaka.

“Nepoštovanje propisa i neprilagođena vožnja uslovima saobraćaja može dovesti do teških posledica po život i zdravlje ljudi i stoga apelujemo na učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da radi svoje i bezbednosti drugih prilagode kretanje uslovima saobraćaja i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji”, poručuju iz MUP-a.

Kako se dodaje, saobraćajna policija će konstantno, a naročito u dane vikenda (počevši od petka 20. septembra do nedelje 22. septembra), pojačati aktivnost uz maksimalno korišćenje tehničkih sredstava i uređaja za otkrivanje i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja.

Posebno će se vršiti kontrola brzine kretanja vozila, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kao i otkrivanje prekršaja nasilničke vožnje i nedozvoljenog preticanja preko pune linije. Takođe, saobraćajna policija će vršiti kontrolu saobraćaja iz vazduha korišćenjem helikoptera, kao i iz posebnih vozila bez policijskih obeležja, takozvanih presretača.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)