Datum:

01.08.2017. 16:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Od početka juna na putevima u Srbiji dogodilo se oko 6.000 saobraćajnih nesreća u kojima su 93 osobe izgubile život, a u poređenju sa istim periodom 2016. godine smanjen je i broj povređenih i poginulih, kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

On je naglasio da je letnji period osetljiv što se tiče bezbednosti saobraćaja i da je prethodnih godina od početka juna do kraja avgusta u proseku bilo 200 poginulih na putevima, ali da su pojačane kontrole popravile tu neslavnu statistiku.

“Pojačane kontrole odnose se na kontrolu brzine, kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i kontrolu alkoholisanosti. Tokom letnjih meseci pojačana je i kontrola motociklista, kao i vozača autobusa”, rekao je Radenković gostujući na RTS-u.

On nije mogao da precizira kada će početi da se meri srednja brzina na autoputu između naplatnih rampi, ali je rekao da policija od tog projekta očekuje mnogo.

“Implementacija tog projekta neće značiti ukidanje presretača i radarske kontrole. Ovo će biti nov način kontrole i brzina će se kontrolisati i noću.”

Radenković je apelovao na vozače koji kreću na put da poštuju saobraćajne propise, da za volan ne sedaju pod dejstvom alkohola, koriste sigurnosni pojas i da se naoružaju strpljenjem.

Foto/Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)