Datum:

22.11.2015. 17:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6845 pregleda

Suzuki će nekoliko svojih modela opremiti novim multimedijalnim sistemom koji je razvio Bosch, saopštila je ta nemačka kompanija.

Novi sistem omogućava da putnici u Suzuki vozilima ostanu u stalnom kontaktu sa spoljnim svetom.

Ekran od 7 inča osetljiv na dodir nudi mnoštvo praktičnih i prikladnih opcija povezivanja u jednom uređaju, uključujući integraciju smartfona putem opcija Mirror Link i Apple CarPlay, navigaciju, upravljanje glasom, hands-free Bluetooth sistem i muzički doživljaj putem audio striminga ili radijskog prijema (s digitalnim radiom u Europi).

Bosch objašnjava da je upotreba ovog sistema jednostavna i intuitivna zahvaljujući glasovnim komandama i dugmićima za daljinsko upravljanje na volanu za jačinu zvuka, telefon ili dostupne multimedije.

U skladu sa tim, klasični funkcijski dugmići i točkići u potpunosti su uklonjeni.

Kada je reč o povezivanju smartfon uređaja, “pametni telefon” se može istovremeno i puniti tokom putovanja priključivanjem u USB port.

Sistem takođe nudi mogućnost priključivanja mobilnih telefona putem Bluetooth konekcije. Njime se može upravljati putem menija koji omogućava direktan pristup imeniku, listi poziva i tekstualnim porukama. Pored toga, sistem može čitati i reprodukovati gotovo sve popularne digitalne audio i video formate.

Osim audio datoteka uskladištenih na iPod uređaju, USB-u ili SD kartici, uređaj može reprodukovati video zapise putem USB-a ili spoljnog DVD uređaja.

Što se tiče navigacije, nakon unosa odredišta, odmah se izračunava ruta, a mape i preporuke za vožnju pojavljuju se u 2D ili 3D prikazima. Vozači mogu odabrati i “optimizovanu rutu”, koja se izračunava kako bi se potrošila minimalna količina goriva i smanjile emisije CO2.

Osim toga, moguće je u bilo kom trenutku skrenuti sa puta do više različitih destinacija, uključujući sopstvena omiljena mesta (myPOIs) ili pronaći Suzukijevog partnera bilo gde u mreži distributera, objašnjava Bosch.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)