Datum:

11.07.2011. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7467 pregleda

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić, gostujući u emisiji “Crno-beli svet” RTV Vojvodine, rekao je da će most kod Beške biti pušten u saobraćaj 1. septembra ove godine, a da će severni krak Koridora 10 biti gotov i pre tog roka.

“Već od idućeg ponedeljka puštaćemo jednu po jednu deonicu Koridora 10, kako se koja završi. Prvo ćemo pustiti deonicu sa severa, od nultog kilometra kod Horgoša. Prvog septembra puštamo most Beška i drugog septembra će moći da se stigne autoputem od Beograda do Horgoša, za rekordnih sat a možda i manje”, rekao je Mrkonjić.

Tako će prvog septembra biti završeno 120 kilometara autoputa Beška-Horgoš, pa će za oktobar 2011. ostati samo krak prema Kelebiji.

Nakon toga, od 330 kilometara autoputa i polu-autoputa koji je trebalo izgraditi u mandatu ove Vlade, biće urađeno 180 kilometara, a preostalih 150 kilometara, za koje su raspisani tenderi i urađena dokumentacija, biće završeni do aprila 2013. godine”.

Osvrćući se na primedbe da stalno postavlja neke rokove, koje, navodno, ne ispunjava, Mrkonjić je rekao da on na taj način pokušava da motiviše i mobiliše i sebe i sve druge učesnike u procesu izgradnje i naglasio da su mnogi drugi političari davali mnogo neozbiljnije i neodgovornije izjave, na primer u vezi sa evrointegracijama, ulaskom u EU, podizanjem standarda i drugim temama.

Govoreći kao potpredsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić je izjavio da ga drugovi u partiji već kritikuju što ne pravi putiće u selima, gde se skupljaju glasovi, ali je dodao da je prioritet Koridor 10.

Rangirajući prioritete, Mrkonjić je naveo da je drugi Koridor 11, treći je autoput između Pojata, Čačka i ka Republici Srpskoj, a železnica je četvrti prioritet: “Naši političari, koji su često neznalice, vezuju velike projekte kao političke projekte. I u ovoj Vladi je bilo pokušaja da se isto uradi.”

U delu emisije posvećenom političkim pitanjima, Mrkonjić je odgovorio zašto je SPS formirao koaliciju sa DS-om a ne sa SRS-om i DSS-om: “Imali smo već tada informacije da ima problema u Radikalnoj stranci i da se sprema rascep. Gde bismo bili danas da smo napravili savez sa radikalima i Koštunicom i šta bi bilo sa tom vladom?! Slovim kao tvrda struja, slobista, bliži sam bio Koštunici i Šešelju – pitam vas gde bismo bili danas? Da smo to uradili ne bi ni bilo SPS-a danas”.

Potpredsednik SPS-a rekao je da ne isključuje mogućnost da se i s tim partijama napravi neka buduća koalicija.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje pri stavu iz kampanje za predsedničke izbore 2008. godine da ga “Evropa ne zanima i da neće nigde da ide”, Mrkonjić je rekao da nije promenio mišljenje i da “moramo ovde stvoriti uslove evropskog življenja naših građana, poštujući normative koje EU postavlja”.

Izvor: RTV

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)