Datum:

19.07.2011. 13:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7393 pregleda

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da mu treba još jedan mandat da završi izgradnju Koridora 10 koji bi konačno trebalo da bude gotov avgusta 2013. godine.

Finiš gradnje magistralnog puta ne želi da prepusti bilo kome drugom, i pored toga što je već jednom najavio da će Koridor 10 biti gotov polovinom 2012.

“Da, i vi odmah napišete „slagao Mrka“. Pa šta ako sam slagao za jedan rok? Kada dajem rok, dajem rok za sebe i za one koji rade, ne mora da bude tačan svaki rok”, odgovorio je Mrkonjić.

Mrkonjić je rekao da će severni deo tog koridora biti gotov do 1. septembra 2011. godine.

“Most kod Beške je gotov, ali on traži mesec i po dana ispitivanja, ali 1. septembra će ceo severni deo biti gotov. Zaključno sa 1. septembrom biće gotovo 180 kilometara puta. Sa druge strane, 90 kilometara je u radu s rokom završetka do kraja iduće godine”, rekao je Mrkonjić.

Ministar je istakao da ostaje da se uradi 50 kilometara, da je novac za tu trasu obezbedjen i da će tender za te radove biti raspisani do kraja avgusta.

“To su dve deonice, jedna je kod Pirota, a druga kod Grdelice. Rokovi su dve godine, najkasnije do avgusta 2013”, rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je ocenio i da je najveći uspeh ove vlade u tome što je izgradnju Koridora 10 prepoznala kao prioritet i što ne ulaže u putiće i puteljke kao prethodne vlade.

Mrkonjić je naveo i da je na sastanku u Vladi dogovoreno da tender za pronalaženje strateškog partneta za “Jat ervejz” bude raspisan do kraja jula. “Moguće da to bude i u toku sledeće nedelje, ali do kraja jula će svakako biti”, rekao je Mrkonjić.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)