Datum:

08.01.2016. 19:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4075 pregleda

BMW Motorrad je na Consumer Electronics Show-u (CES) predstavio svoj novi K 1600 GTL koncept.

Ovaj motocikl izgleda veoma slično proizvodnoj verziji, a opremljen je laserskim svetlima izuzetne svetline i opsega i do 600 metara, što je dvostruko više u odnosu na konvencionalne farove. BMW kaže da ova svetla značajno mogu unaprediti bezbednost tokom noćne vožnje, zbog povećanog opsega osvetljenosti i bolje vidljivosti puta.

Dok BMW Motorrad testira laserska svetla, ova kompanija smatra da je ovakva tehnologija još uvek veoma skupa za upotrebu na motociklima. Ipak, očekuje se da cene laserskih svetala opadnu i da postanu rasprostranjena kao što su na automobilima, pa će se tako naći i na proizvodnim verzijama dvotočkaša u budućnosti.

Osim koncepta, BMW je predstavio kacigu sa integrisanim heads-up diplejem. On prikazuje najvažnije informacije u ravni vidnog polja vozača, tako da više nema potrebe za skretanjem pogleda sa puta i usmeravanjem ka instrument tabli. Diplej može da se programira i on prikazuje najvažnije informacije vozaču kao što su brzina kretanja i odabran stepen prenosa.

I kaciga je opremljena sa dve video kamere. Prednja može da se koristi za snimanje putovanja, dok se zadnja može koristiti kao zadnji retrovizor.

Iako zvuči prilično futuristički, BMW bi zapravo mogao da napravi proizvodnu verziju u narednih par godina.

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept (3)

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept (2)

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept (1)

bmw-hud-helmet

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept (4)

bmw-hud-helmet (1)

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)