Datum:

12.10.2010. 13:59

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 20587 pregleda

Most preko Ade Ciganlije je drumski i šinski most u izgradnji u Beogradu koji će povezivati opštine Novi Beograd i Čukarica. Za sada, taj most nema određeno ime, pa se za njega koristi ovaj naziv. Most je predviđen kao deo beogradskog Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP) koji bi povezivao Novi Beograd i Zvezdaru.

Ovo će biti najuzvodniji beogradski most preko Save (unutar gradskog područja) i povezivaće novobeogradski blok 70 i Topčider, preko bloka 69 i Careve ćuprije, u blizini koje je u toku izgradnja semaforizovane raskrsnice koja će biti povezana sa Bulevarom vojvode Mišića. Jedini pilon ovog mosta gradi se na severnom špicu Ade Ciganlije. Na levoj obali Save, most će prelaziti preko rukavca kod brodogradilišta i završavaće se kod Ulice Jurija Gagarina.

Idejno rešenje mosta dala je slovenačka firma „Pointing“, pobedivši na konkursu održanom 2004. godine, u konkurenciji 11 preduzeća. Pobedničko idejno rešenje je određeno jednoglasno od strane stručnog žirija kojim je predsedao Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti i projektant beogradskog Novog železničkog mosta.

Pogled prema Carevoj ćupriji

Takođe, to rešenje je podržalo i Društvo arhitekata Beograda, ocenivši ga kao savremeno i bitno za budući izgled Beograda.

Pogled na Novi Beograd

Prema usvojenom rešenju, most preko Ade Ciganlije je most sa kosim zategama. Imaće dužinu od 929 metara, šest kolovoznih traka, dve staze za pešake i dva koloseka namenjena budućem lakom metrou. Predviđena je širina od 45 metara i jedan pilon visine oko 200 metara, sa kojeg će se pružati zatege koje drže deo gredne konstrukcije preko Save. Dužina glavnog raspona biće 376 metara.

Prema rezultatima dosadašnjih studija o mostu, prosečno vreme potrebno za putovanja bi bilo skraćeno za 30 minuta. Kod saobraćaja putničkih automobila, dnevna ušteda bi trebalo da bude oko 11 tona goriva i 100.000 pređenih kilometara.

Pripremni radovi su počeli krajem leta 2008, sama izgradnja počela je 1. decembra iste godine, dok je završetak izgradnje mosta predviđen za avgust 2011. godine.

Planovi za saobraćajnice:

Foto: Beobuild

1 komentar
  1. Nebojsa

    Ovo je odlicno za Beograd! Smanjice se guzva makar malo, Gazela ce biti manje opterecena…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)