Datum:

19.11.2011. 14:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8822 pregleda

Most na Adi ciganliji zvanično ime dobiće u ponedeljak. Tada će Komisija za imenovanje ulica i trgova doneti konačnu odluku, a prvi favorit je – Most preko Ade. Ovo ime postalo je “prvi pik”, pošto ga je predložilo više od 3.300 građana, pa sudeći po tome, nova “ćuprija” na Savi zvaće se upravo tako.

 Slobodan Stanimirović, predsednik Komisije za imenovanje ulica i trgova, potvrdio je, za “Novosti”, da je sednica na kojoj će novi most preko Ade ciganlije dobiti ime zakazana za ponedeljak.

– Konačnu odluku donećemo u demokratskoj proceduri, tokom koje ćemo razmotriti sve predloge koji su do sada pristigli, a kojih je više od 13.000 – kaže Stanimirović. – Mnoge ideje se ponavljaju, a najviše predloga stiglo je za ime Most preko Ade. Građani su predložili naziv “Harfa”, “Žirafa”…, kao i mnoga imena zaslužnih ličnosti. Koje god ime da bude izabrano, meni je izuzetno drago što sam predsedavao komisiji koja je “kumovala” najvažnijem projektu koji je završen tokom poslednjeg mandata.

Stanimirović dodaje da je ovo samo jedna od tačaka o kojoj će se odlučivati u ponedeljak. Na sednici će, takođe, prema njegovim rečima, biti donete i prve odluke kada je reč o novim ulicama i platoima koji će poneti imena znamenitih srpskih sportista.

– Proslavljeni košarkaš Radivoj Korać zvanično će dobiti svoj kutak u centru grada. Naime, odlučili smo da deo ulice ispod sata na početku Knez Mihailove nazovemo po njemu, jer je šezdesetih godina tu dolazio uveče sa drugarima, pa su to mesto zvali “Žućkov ćošak” – objašnjava Stanimirović.

Međutim, neće samo najbolji levoruki košarkaš svih vremena dobiti svoj deo u prestonici. Naime, Komisija će na sednici dodeliti i ulice fudbalerima Rajku Mitiću i Aleksandru Tirnaniću Tirketu.

– Tirke će dobiti ulicu na Dedinju, tačnije treći deo Ulice Baje Pivljanina poneće njegovo ime, dok smo prvoj Zvezdinoj zvezdi namenili deo u Diplomatskom naselju – otkriva nam Stanimirović.

Inače, sve ove predloge, osim članova Komisije za imenovanje ulica i trgova, moraju da izglasaju i odbornici Skupštine grada. Tek kad dobiju većinu u oba tela, zvanično postaju nazivi.

Plato sa profesora

Nije Beograd zaboravio ni na profesora Aleksandra Nikolića. Proslavljeni trener i glavni “krivac” što Srbija ima najbolje košarkaške stručnjake dobiće svoj plato ispred “Beogradske arene”. Ovo mesto izabrano je pomalo simbolički, jer je on ceo život proveo u sali, a sada će dobiti “kutak” pored najveće dvorane u zemlji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)