Datum:

25.11.2016. 22:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Morrissey, čuvena rok zvezda, poznata između ostalog po veganskom načinu ishrane i svojoj ljubavi prema životinjama, želi da i enterijer njegovog automobila bude ekološki, isto kao i pogon.

Bivši frontmen kultnog benda „The Smiths“ i dugogodišnji aktivista za zaštitu životinja, zamolio je šeficu GM-a, Meri Baru da u ponudu stavi veganski enterijer za Chevrolet Bolt EV i Chevy Volt „plug-in“ hibrid. On je svoju molbu poslao putem otvorenog pisma u ime PETA-e.

Morrissey je priložio video PETA-e koji akcenat stavlja na prikaze surovosti prema životinjama, odnosno rančere koji kožom snabdevaju GM. On je zamolio Baru da u „zelene“ modele ponudi veganski enterijer.

„Dok sam išao u Detroit na „Royal Oak Music Theatre“, napisao sam pismo GM-u u kojem ih molim da za Chevy Volt i Bolt ponude ekološku varijantu enterijera kupcima, onima koji žele enterijer od veganske kože, uključujući i volan i ručicu mejača“, napisao je Morrissey. „S obzirom na to da su Volt i Bolt namenjeni ekološi osvešćenim kupcima, kompletirana veganska opcija bi samo proširila taj apel.“

Kompanije mogu da naprave vegansku kožu od materijala poput polivinil hlorida i poliuretana. Međutim, ovi materijali ne moraju da imaju i „zelene“ metode proizvodnje.

Ipak, postoje alternative. Primera radi, tkanina je uobičajen izbor za enterijer automobila. Nekoliko proizvođača je započelo sa upotrebom recikliranih materijala unutar modela sa elektro asistencijom. Na primer, Deka World enterijer BMW-a i3 poseduje tkaninu od recikliranih materijala. Ford i Coca-Cola su takođe ušli u partnerstvo radi kreiranja tekstila od reciklirane plastike i biljnih vlakana za Fusion Energi PHEV. Na sličan način je Toyota predstavila Prius koji je imao enterijer presvučen recikliranom tkaninom i smolom.

1479979654_73

1479979654_38

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)