Datum:

30.03.2017. 22:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

McLaren je otkrio da će njegov budući sportski automobila sa tri sedišta koštati 2 miliona funti (2,3 miliona evra) i da su svih 106 planiranih primeraka već dobili svoje vlasnike.

Automobil koji trenutno ima fabričku oznaku BP23, pripadaće posebnoj familiji modela britanskog proizvođača, pod nazivom Ultimate Series. Međutim, za razliku od McLarena P1 koji je u velikoj meri konstruisan kao trkački auto, BP23 je osmišljen kao rafinirano vozilo čiji je fokus na luksuzu u vožnji i velikoj maksimalnoj brzini. 

Prema najavama, novi McLaren bi trebalo da bude rival modelima kao što su Bugatti Chiron i Koenigsegg Regera. 

U razgovoru za Automotive News Europe, direktor McLarena, Majk Fluit, rekao je da BP23 predstavlja omaž legendarnom McLarenu F1 (koji takođe ima tri sedišta) i da su prve rekacije automobilske javnosti na vest o novom modelu bile veoma pozitivne. 

“Potencijalni kupci i klijenti su se otpočetka interesovali da li će BP23 imati tri sedišta. Kada smo im to potvrdili, bili smo zatrpani narudžbinama”, kazao je Fluit. 

McLaren je za sada objavio samo jednu dizajnersku skicu novog modela, koji će početi da se isporučuje tek 2019. godine, a svih 106 automobila, koliko bi trebalo da bude proizvedeno, već je rasprodato.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)