Datum:

14.04.2018. 23:54

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Drugi Teslin električni krosover, Model Y, trebalo bi da stigne na tržište u martu 2020, dok bi probna proizvodnja mogla da počne u novembru 2019.

Model Y koji je zasnovan na Modelu 3, biće manji i skromnije opremljen u odnosu na prvi teslin krosover, Model X.

S obzirom da su poslednjih meseci u fokusu bile vesti o problemima koji koče proizvodnju Modela 3, priča od budućem Modelu Y pala je u drugi plan.

Prema najnovijim informacijama, koje je objavio Rojters, Tesla je već poslao svojim kooperantima neke detalje o planu izrade novog krosovera, na osnovu kojih se može zaključiti da će probna proizvodnja početi u novembru 2019, u fabrici u Frimontu.

S obzirom da Tesla planira da Model Y, baš kao i Model 3, bude velikoserijski električni automobil, pogon Frimont neće moći da ispuni zahteve proizvodnje oba ova modela. Kompanija će, stoga, deo proizvodnje morati da preseli u novu fabriku, koja će se, prema saznanjima Rojtersa, najverovatnije nalaziti u Kini.

Isti izvor navodi da je do ovih informacija došao preko dva dobavljača, dok Tesla nije želeo da komentariše detalje o početku proizvodnje.

Model Y deliće mnoge komponente sa Modelom 3, što bi trebalo da olakša posao Teslinim dobavljačima i da ubrza početak proizvodnje novog krosovera.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)