Datum:

17.01.2012. 16:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3114 pregleda

Nosač aviona ili nosač automobila? Paluba američkog nosača aviona „Ronald Regan“, vrednog četiri i po milijarde dolara, verovatno je parking čija je izgradnja najviše koštala! Međutim, reč je o najpovoljnijem transportu vozila pripadnika Američke mornarice.

Paluba američkog nosača aviona „Ronald Regan” prekrivena vozilima? Cena ovog privremenog parkirališta iznosi četiri i po milijarde dolara i verovatno je najskuplji parking na svetu!

Veličanstven prizor i nije tako neobičan, naročito za pripadnike Američke mornarice. Reč je o uobičajenom transportu vozila iz baze u bazu, koji je i najpovoljniji.

Samo jedan avion „E-2C hokaj” (E-2C Hawkeye) teži kao 12 automobila, a nosač tipa „nimic”, kakav je i ovaj na slici, obično nosi bar četiri takve letelice.

Koliko god to laicima delovalo neverovatno, na ovaj način Američka mornarica štedi velike sume novca. Jedini drugi način za otpremanje vozila pripadnika Mornarice jeste angažovanje još jednog broda.

S druge strane, čak i u slučaju da neka vozila ne stignu na odredište, transport bi morao da bude plaćen, pa je nadležnima bilo sasvim logično da nosač aviona povremeno pretvore u nosač automobila.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)