Datum:

12.12.2015. 23:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3080 pregleda

Volkswagen grupa je drastično smanjila broj vozila u Evropi, pogođenih CO2 skandalom. Sada je reč o 36.000 jedinica iz modelne 2016. Godine. Nemački proizvođač je prvobitno procenio da bi čak 800.000 vozila moglo da bude pogođeno dotičnim problemom, ali nakon „obimnih internih istraga i merenja“, došlo se do nalaza da gotovo svi modeli imaju tačne CO2 vrednosti.

VW je otkrio da bi neke pogonske jedinice iz modelne 2016. godine u modelima Polo, Scirocco, Jetta, Golf, Golf kabriolet, Passat Alltrack i Passat Variant, mogle da imaju netačne reuzultate emisije ugljen-dioksida. Prethodno se smatralo da bi tim problemom mogli biti pogođeni i modeli Audija, Škode i Seata, ali portparol kompanije, Kristijan Bulman je izjavio da po poslednjim proverama, nisu nađeni problemi u vozilima tih marki. Nemačka kompanija će iznajmiti usluge neutralne strane da ponovo izmeri emisiju potencijalno ugroženih modela do Božića, da bi bile utvrđene tačne vrednosti.

Skandal u vezi sa emisijom CO2 najviše je vezan za Evropu, gde mnoge vlasti emisiju ugljen-dioksida vezuju za poreske olakšice. S obzirom na to da problem nije tako ozbiljan kako se prethodno mislilo, VW neće sa strane ostaviti 2 milijarde evra radi pokrivanja troškova, što je bio prvobitni plan. Troškovi će ipak biti mnogo manji.

Inženjeri u VW-u su navodno priznali malverzacije sa emisijom CO2, da bi se ostvarili zadati ciljevi. Kompanija je takođe bar za Polo znala da rezultati nisu bili tačni.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)