Datum:

12.05.2011. 22:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5380 pregleda

Kompanija Chevrolet Europe je i ove godine organizovala priznati konkurs za mlade umetnike MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! i još jednom okupila kreativnu omladinu pred izazovom kome je teško odoleti!

Ovo panevropsko takmičenje je osmišljeno 2007. godine sa ciljem negovanja kreativnosti i podrške umetnicima u razvoju u ranim fazama njihove karijere, profesionalnog priznanja u oblasti svog rada i pružanja neprocenjivog iskustva u izgradnji profesionalnog odnosa prema lideru na svetskom tržištu kao što je Chevrolet.

U Srbiji se održava četvrto izdanje ovog popularnog takmičenja na kome su i ovog puta studenti primenjenih umetnosti u Beogradu oduševili svojom inspiracijom i kreativnim izrazom.

Stogodišnjica i vanvremenska klasika Chevroleta je inspiracija mnogima, ali smo ovaj put imali priliku da vidimo jedinstveni doživljaj nove mlade kreativne generacije.

Na konkursu su učestvovale beogradske škole: Akademija umetnosti, Fakultet za umetnost i dizajn, Fakultet za dizajn UNION, Fakultet primenjenih umetnosti, Mod’Art Beograd i Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn-DTM.

Studenti su se takmičili u tri kategorije radova – moda, fotografija i vizuelna umetnost, odnosno plakat. Chevrolet će dodeliti tri novčane nagrade po kategoriji, a pobednički projekat u svakoj disciplini će ući u izbor za odgovarajuću evropsku nagradu. Evropski pobednik će imati priliku da radi sa najboljim profesionalcima u svojoj disciplini, učestvujući u zajedničkom iskustvu saradnje „iza scene“.

Članovi žirija, kako nacionalnog tako i međunarodnog, biraju se među priznatim umetnicima u datim kategorijama, stručnjacima dizajna, umetnicima, medijskim profesionalcima i zvaničnicima Chevroleta. Ove godine su to Igor Todorović, Snežana Dakić, Nebojša Babić, Miša Obradović, Peđa Vukašinović, Zvonko Marković, Milica Milić, Mihael Milunović, Ivana Semerad, Miloš Nadaždin, kao i profesori sa katedri škola koje su se prijavile.

Zvanična ceremonija dodele nagrada četvrtog konkursa MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! za Srbiju održaće se u prostoru KC GRAD (ulica Braće Krsmanovića 4, Beograd) dana 18. maja od 20 časova.

MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! 2011. obećava još jednu uzbudljivu sezonu umetničke vizije mladih talenata Srbije i Evrope! Dođite da zajedno podržimo sve učesnike i pozdravimo ovogodišnje lauréate ovog izuzetnog takmičenja!

Izvor: Chevrolet PR

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)