Datum:

05.08.2016. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Citroen je penzionisao „XM“ oznaku 2000. godine, ali se ona vraća na scenu pod jednom drugom markom. Naime, Mitsubishi je svom novom konceptu podario „XM“ bedž. Reč je o modelu koji bi trebalo da se proizvodi u Indoneziji, u formi svojevrsne mešavine monovolumena i krosovera.

XM nije egzaktna kopija eX-a iz 2015., jer postoje izvesne razlike između ova dva koncepta. Za početak, XM se čini većim, a poseduje i veća bočna stakla. Takođe je dobio par krovnih nosača, dok su bočne kamere repozicionirane, tako da sada počivaju u dnu A stubova.

Mitsubishi još uvek nije objavio slike enterijera, ali kabinu krase tri reda sedišta i obilje prostora. Pored toga, XM koncept profitira na fleksibilnom aranžmanu sedišta, što se i očekuje od jednog višenamenskog vozila.

Ono što nije poznato za sada je da li ovaj krosover/monovolumen konept dolazi sa pogonom na sve točkove, mada verovatno poseduje isti hardver kao eX, koji se kreće čisto uz pomoć električne energije i AWD pogona. Ipak, Mitsubishi kaže da XM isporučuje „visoke terenske performanse“, tako da je za očekivati da je pogon na obe osovine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)