Datum:

10.11.2014. 19:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5563 pregleda

Novi detalji o saradnji između Mitsubishija i Renaulta konačno se pojavljuju. Ove dve kompanije su u novembru prošle godine odlučile da ujedine snage kako bi delile proizvode, tehnologije i proizvodne kapacitete, a sada se čini da je dogovoren sledeći potez. Mitsubshi će predstaviti kompaktni sedan zasnovan na Renaultovim ili Nissanovim proizvodima, koji će biti zamena za aktuelni Lancer, koji se nije proslavio svojom prodajom.

Još uvek nije postignut dogovor o tome da li će pomenuti model biti zasnovan na Renaultu ili Nissanu, a isto važi i za odluku o mestu gde će se proizvodnja odvijati. Mitsubishi je najavio da će kompaktni sedan biti globalni model, što znači da će i kupci u Evropi moći da dođu do njega.

Postoji mogućnost razvoja i sedana srednje veličine, zasnovanog na Renault Latitude modelu (Samsung SM5), koji će se prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Njega će sklapati Renault Samsung u Busanu u Južnoj Koreji, a u prodaji će se naći za 2, 3 godine, prema rečima CEO Mitsubishija, Osamua Masukoa.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)