Datum:

23.11.2018. 9:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mitsubishi je tokom nekoliko prethodnih godina redovno osvežavao svoj SUV model Pajero, ali je on ostao skoro potpuno isti od 2006. godine kada je predstavljena njegova četvrta generacija.

Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti, s obzirom da japanski proizvođač, koji je sada u alijansi sa kompanijama Renault i Nissan, razmišlja o konstrukciji potpuno novog modela.

Naime, Trevor Men, jedan od zvaničnika kompanije Mitsubishi, je u jednom intervjuu naveo da odluka još uvek nije doneta, ali da čelni ljudi kompanije itekako imaju želju da kreiraju novi Pajero. On je naveo i da na njihovu odluku u velikoj meri utiču standardi o emisiji štetnih gasova.

“Novi Pajero je nešto što naši inženjeri itekako žele da konstruišu, ali pre nego što preduzmemo konkretnije korake moramo da budemo sigurni da imamo pravi biznis plan”, rekao je Men i dodao je: “Moramo da budemo sigurni da kada nešto radimo, to radimo kako treba”.

S obzirom da članice alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi dele platforme, novi Pajero bi mogao biti znatno drugačiji u odnosu na trenutni model. Na primer, Nissan u svojoj gami ima Petrol, model koji je sličan modelu Pajero, s tim što je nešto veći od njega. Šesta generacija modela Petrol je na tržištu od 2010. godine, te bi uskoro mogli videti i njegovog naslednika, s kim bi novi Pajero potencijalno delio platformu.

Time bi ove dve kompanije svakako uštedele novac na troškovima proizvodnje, naravno, ako Pajero dobije “zeleno svetlo”.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)