Datum:

03.12.2015. 16:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3348 pregleda

Lamborgini će na martovskom Salonu u Ženevi proslaviti 100 godina od rođenja osnivača Feruća Lamborginija, a u njegovo ime će biti predstavljen i specijalni model pod nazivom “Centenario” o kome se za sada ne zna mnogo.

Kako izvori tvrde, model će najverovatnije nositi naziv “Centenario” u čast jubileja, a izgleda da se ekskluzivna italijanska firma ovaj put odlučila za nešto suptilniji dizajn.

U intervjuu za Auto Express, direktor Stefan Vinkelman je rekao: “U Ženevi ćemo predstaviti novi automobil. To je model koji ima savršenu kombinaciju tradicije i inovacije u vidu performansi, dizajna, težine, aerodinamike, kao i šasije i adaptivne kontrole. Automobil će imati formu kupea i započeće proslavu stogodišnjeg jubileja.”

Ukupno će biti proizvedeno 20 primeraka automobila koji će skoro sigurno pokretati poboljšani 6.5-litarski V12 motor sa 740KS iz “aventadora superveloce”. Snaga bi mogla da bude povećana na oko 760KS za ubrzanje do stotke od 2.5 sekunde.

Vinkelman je brzo odbacio glasine da će novi automobil imati karoseriju “hurakana”. “To je nezamislivo”, rekao je on. “Auto koji ćemo prikazati će imati potpuno drugačiji dizajn od “hurakana” i “aventadora”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)