Datum:

19.04.2015. 23:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4990 pregleda

Da prvi april nije odavno prošao, ovu vest bismo shvatili kao šalu. Mini je za predstojeći Salon automobila u Šangaju spremio prototip sistema za lakšu vožnju koji izgleda potpuno bizarno, a podrazumeva naočare koje deluju kao kombinacija “Gugl” naočara i avijatičarske opreme iz Drugog svetskog rata, a cilj im je da iskustvo vožnje automobila približe igranju video igrice.

Mini je ovaj sistem za pomoć pri vožnji nazvao “Augmented Vision” i on upravo služi da poveća opseg vašeg pogleda za volanom.

Dok nosite ove naočare, pred samim očima će vam se ispisivati brzina vozila i navigacione informacije, a tu su i strelice koje nagoveštavaju gde treba skrenuti, kao i rentgentski pogled koji vam omogućava pogled kroz panele i stubove vašeg automobila.

S obzirom da je ovaj proizvod i dalje u fazi prototipa, neke od predstavljenih funkcija, poput rentgenskog vida su i dalje u domenu naučne fantastike za koju je MINI siguran da će moći da ostvari pomoću velikog broja kamera na spoljašnjoj strani automobila.

Samo se nadamo da u budućnosti nećemo morati da nosimo ovakve naočare svaki put kada sednemo za volan.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)