Datum:

05.08.2016. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ilon Mask je nedavno otkrio drugi deo svoj plana o budućnosti Tesle, a tu se između ostalog pominje i način autobuskog prevoza ljudi u gusto naseljenim gradskim sredinama, kao i kamionet koji bi trebalo da bude predstavljen iduće godine.

U jednom konferencijskom pozivu Mask je juče otkrio još detalja o ovim vozilima, a najvažniji je taj da će biti predstavljeni u roku od šest do devet meseci. Ovo se odnosi na prototipe u ranoj fazi razvoja, kao što je to bio slučaj sa Modelom 3, a ne na proizvodne modele, zato što će se oni u proizvodnji naći tek za nekoliko godina; prema Maskovim rečima, ne više od pet.

Model 3 će i dalje ostati prioritet za Teslu, pošto se velik deo njenih napora odnosi na razvoj električnog sedana koji će se masovno proizvoditi i čija cena neće biti visoka. Kada se to izvrši, onda će se fokus preusmeriti na razvoj kompaktnog SUV-a koji će se zvati Model Y.

I Model 3 i Model Y su sada važan deo Teslinih planova, što znači da mini bus i kamionet neće stići pre 2018, što je prilično optimistična pretpostavka. U ovom trenutku, poznato je samo to da će minibus koristiti šasiju Modela X i da će biti pozicioniran kao rival Volkswagenovom Budd-e modelu koji će se u prodaji naći do 2020. godine.

Što se tiče kamioneta, vođa ovog projekta je Džerom Gilen, koji je radio kao inžinjer u Daimlerovom odeljenju za kamionete i bio vođa tima za razvoj Freightliner Cascadia kamioneta, što implicira da je on pravi čovek za Teslin ambiciozni plan.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)