Datum:

15.06.2012. 16:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3686 pregleda

Mini je na prošlogodišnjem Salonu automobila u Ženevi predstavio konceptni model “rokitmen”, koji je ovih dana, pomalo neobično za vozila koja nisu ušla u proizvodnju, stigao i do svoje druge generacije. Tačnije, “rokitmen” je poslužio kao osnova za novu verziju ovog “minija”, koji će promociju imati u Londonu, tokom Olimpijskih igara.

“Rokitmen” je zamišljen kao najmanji automobil u gami Minija, ali jako brzo posle prošlogodišnje promocije iz kompanije su stigle vesti o odustajanju (ili odlaganju) dalje razvoja. Automobil je izrađen od kompozitne plastike, a “svemirskom” dizajnu doprinosi i jedinstveno osvetljenje staklenog krova, koji isijava britansku zastavu, tradicionalni ukras na starim “minijima”.

Glavni razlog za novi koncept je predstavljanje motora manje zapremine i, verovatno, manjkom cilindara, što je novi trend u auto-industriji, u potrazi za smanjenjem potrošnje. Detaljnijih tehničkih podataka još nema, ali se pretpostavlja da će “miniju rokitmen” matični BMW pozajmiti trocilindrični motor nove generacije, koji će se naći i u nekim modelima bavarskog proizvođača.

Izvor: Moj auto, Foto: Autoblog

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)