Datum:

26.02.2011. 11:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 6523 pregleda

Mini objavljuje da je za predstojeći i dugonajavljivani Internacionalni salon automobila u Ženevi koji počinje iduće nedelje pripremio novi koncept, pod nazvom ”Rocketman”. Koncept je nastao iz namere da se u narednom periodu tržištu ponudi klasičan Mini kada su u pitanju njegove spoljašnje dimenzije, ali sa tehnologijom koja će ići u korak s vremenom.

Rocketman koncept je zamišljen kao četvorosed (3+1). Iako je dugačak samo 3,5 metara, u njemu ima dovoljno prostora za putnike. Iako kratak, poseduje rešenje sa troje vrata, čiji mehanizmi su takvi da olakšavaju ulazak čak i na malim i ograničenim prostorima kakva su parking mesta i javne garaže.

Inovacije su vidljive u maltene svim elementima, od karbonske šasije preko navigacije i audio i zabavnog sistema, a iz Minija su posebno ponosni na to što su sve bitne komande za upravljanje automobilom dostupne na obruču volana.

Podaci o motorima još uvek nisu obelodanjeni, ali će sasvim sigurno biti sledeće nedelje. Do tada uživajte u slikama i video snimku Minijevog novog koncepta.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)