Datum:

15.04.2016. 19:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prema najnovijim izveštajima, Mini trenutno analizira sve aspekte uvođenja sedana u svoju proizvodnu liniju.

Neimenovani izvor u Minijevoj roditeljskoj kompaniji BMW rekao je da bi sedan mogao postati peti model ovog brenda, a plan je da se prodaje širom sveta, pri čemu bi mu Kina i Severna Amerika bili glavna tržišta. Model bi mogao poneti ponovo oživljeni “Riley” naziv, a u najvećoj meri bi se zasnivao na Clubman modelu, od kog bi nasledio 2.670-milimetarsko međusovinsko rastojanje.

U slučaju da bude odobren za proizvodnju, Mini sedan mogao bi biti dug 4.300 mm, a od Clubmana bi preuzeo najveći deo dizajna, ali uz drugačiji prtljažnik, prilagođen formi sedana. Njegov asortiman trocilindarskih i četvorocilindarskih turbopunjenih motora bio bi preuzet od drugih Minija, ukoliko BMW to odobri.

Imajući u vidu da je direktor Minija Piter Švarcenbazer pre oko dva meseca rekao da smatra da bi sedan, u poređenju sa drugim formama karoserije, imao najveći prodajni potencijal, onda nije iznenađujuća ova vest. Upravo zbog toga Superleggera koncept ima male šanse da se nađe u proizvodnji u doglednoj budućnosti.

Još uvek nije poznati da li će Mini sedan od ideje postati i realizacija. BMW trenutno priprema svoj sedan Serije 1 specijalno za kinesko tržište, ali koji bi se mogao naći i u Evropi i Severnoj Americi. Postoji mogućnost da bi se ovaj automobil i Mini sedan borili za istu ciljnu grupu, što bi moglo ugroziti prodaju, pa ostaje otvoreno pitanje da li će do razvoja Mini sedana zaista doći.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)