Datum:

03.05.2018. 21:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mini je počeo sa radom na svom drugom potpuno električnom vozilu koje će se prodavati isključivo na kineskom tržištu.

Naime, kako se navodi u izveštaju magazina Auto Express, britanski brend će svoj novi model razviti u saradnji sa kompanijom Great Wall Motors. Odluka da se konstruiše električno vozilo namenjeno samo kineskom tržištu doneta je nakon što je britanski proizvođač automobila zaključio da neće moći da izvozi svoj novi Mini E sa troja vrata u Kinu.

Zašto je to tako? Naime, Mini neće moći da izvozi svoj novi električni hečbek model u Kinu zato što njegove baterije potiču iz BMW grupacije, te nisu proizvod koji je proizveden u toj zemlji.

Međutim, Mini je pronašao rešenje. Umesto da svoj novi model namenjen svim tržištima jednostavno opremi novom baterijom iz Kine, kompanija je odlučila da kreira drugi model koji će biti namenjen isključivo kupcima iz Kine.

Novo vozilo bi trebalo da bude predstavljeno početkom sledeće decenije.

U međuvremenu, prvo električno vozilo kompanije Mini će ući u proizvodnju tokom naredne godine. Prodavaće se kao hečbek sa troja vrata, a proizvodiće se u postrojenju u Oksfordu. Kao što smo već napomenuli, bateriju za ovaj model konstruisao je BMW.

Naime, BMW grupacija veruje da će do 2025. godine od 15 do 25 procenata njihovih prodatih modela činiti električna vozila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)