Datum:

14.10.2013. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6697 pregleda

MINI je objavio detalje o novom “Kuper” modelu koji će zvaničnu premijeru imati 18. novembra ove godine.

Tako je poznato da će automobil biti opremljen novim displejom koji projektuje informacije na mali sklopivi ekran na kontrolnoj ploči. Vozač tako može da sazna podatke o trenutnoj brzini, navigaciji i stanju pojedinih sistema, ali i da kontroliše muzički plejer i radio.
 
Napredni bezbednosni sistem upozorava na mogućnost sudara ili naleta pešaka, a u nekim slučajevima može automatski da zaustavi vozilo. Koristi se kamerom postavljenom na vetrobran kako bi nadgledao vozila koji dolaze u susret i pešake ispred automobila. Ukoliko sistem proceni mogućnost sudara, zvučnim i vizuelnim signalima obaveštava vozača, a ukoliko vozač ne reaguje na vreme, automatski će aktivirati kočnice kako bi se sprečio ili barem ublažio sudar.

Model će takođe biti opremljen sistemom koji automatski aktivira ili deaktivira duga svetla, u zavisnosti od stanja u saobraćaju i vidljivosti. Ostali sistemi uključuju aktivni video tempomat, kameru za vožnju unazad, sistem za pomoć pri paralelnom parkiranju i sistem koji “pamti” znakove u saobraćaju.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)