Datum:

07.01.2015. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4055 pregleda

MINI je u novembru 2014. najavio da će ukinuti neke modele, ali sve je izvesnije da ovaj proizvođač razmišlja o serijskoj proizvodnji jednog potpuno novog automobila.

Auto Express objavio je patentni crtež na kojem je, kako taj magazin tvrdi, prikazan budući sportski MINI koji će biti zasnovan na konceptu Superleggera Vision.

Iako iz MINI-ja nema zvanične potvrde da kompanija radi na produkcijskoj verziji atraktivnog dvoseda, sličnost automobila sa skice sa fotografijom koncepta Superleggera Vision je očigledna.

Patentni crtež otkriva da će serijski model, ako dobije zeleno svetlo od menadžmenta, imati pojednostavljen dizajn, bez ekstravagantnih detalja na spoljašnjosti i sklopivi platneni krov. Ipak prednji deo automobila zadržaće stilske elemente koje smo videli na konceptu prikazanom u maju 2014.

Član upravnog odbora BMW-a, Peter Schwarzenbauer, nedavno je izajvio da će gama marke MINI biti svedena na 5 modela. Smatra se da bi bez naslednika mogao da ostane Paceman, kao i MINI Coupe i MINI Roadster.

Ako se prognoze obistine, nedostatak modela sa sportskim imidžom mogao bi da nadoknadi upravo novi dvosed sa otvorenim krovom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)