Datum:

19.02.2012. 17:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4983 pregleda

Na sajmu automobila u Ženevi 2012. MINI će predstaviti koncept komercijalnog vozila Clubvan.

MINI Clubvan koncept zasnovan je na modelu Clubman iz kojeg je uklonjena zadnja klupa i zadnji par prozora, na čije mesto su postavljeni paneli od polikarbonata. 

Kao što je karakteristično za komercijalna vozila ovog tipa, između prednjih sedišta i tovarnog dela nalazi se žičana čelična mreža koji štiti vozača i suvozača od tereta koji se prevozi.

Poput Clubmana i MINI Clubvan koncept ima treća vrata sa suvozačeve strane, koja omogućuju pristup delu tovarnog prostora bez otvaranja zadnjih vrata. 

Na podu se nalazi i šest pozicija na koje se mogu pričvrstiti elastične trake za imobilizaciju tereta, a prostor za prevoz tereta može se organizovati tako da ogovara specifičnim potrebama korisnika, na primer, ugradnjom odgovarajućih polica ili fioka.

Ipak, Clubvan nije poput uobičajenih komercijalnih vozila. S obzirom na lifestyle orijentaciju marke MINI na automobilskom tržištu, i na ovom konceptu mogu se primetiti neki detalji koji ga razlikuju od sličnih vozila drugih proizvođača. 

Tako je unutrašnjost teretnog prostora obložena visokokvalitetnim tapacirungom u antracit boji, a u ovom delu vozila se nalazi i priključak za napajanje od 12V.

MINI za sada nije objavio informacije o pogonskom agregatu, ali očekuje se da bi Clubvan koncept mogao naslediti od Clubmana 1.6 litarski common-rail dizel motor od 90 ili 112 ks. 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)