Datum:

07.07.2013. 14:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3079 pregleda

Belgijanci svakako nisu poznati po proizvodnji superautomobila, ali novi koncept iz Minerve nazvan Minerva JM Brabazon će to sasvim sigurno da promeni. Minerva JM Brabazon je još jedan hiperautomobil sa hibridnim pogonom čije slike možete pogledati u nastavku.

Minerva JM Brabazon ima centralni V12 motor nepoznate zapremine, a navodno ima i savršen odnos snage i težine – 1:1. Kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog na svakom točku obećava izvrsne performanse ovog hiperautomobila sa integralnim pogonom.

Monocoque šasija izrađena je od karbonskih vlakana, a kao rezultat njegova maksimalna brzina je oko 400 km/h. Ipak, ova informacija nije proverena, a detalja o ubrzanju od 0 do 100 km/h još uvek nema, mada se može pretpostaviti da će i ono biti impresivno.

Kada je reč o dizajnu, oblik Minerva JM Brabazona sličan je novom McLaren P1 modelu za 2014. godinu, dok su farovi i prednji vazdušni otvori nalik na Audi A8. Zadnji deo podseća na Artegu GT, što znači da su Belgijanci imali odlične uzore za razvoj ovog hiperautomobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)